بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین
در معارف دین اسلام یکی از با اهمیت ترین و با ارزش ترین و شایسته ترین مقام مانند مقام مادر نداریم که در قرآن ۲ بار خداوند متعال به این مقام اشاره کرده است.
حتی در روایت آمده است مردی خدمت پیامبرمی رسید سؤال می کند چه کسی شایستگی نیکی کردن دارد رسول خداصلی الله علیه و آله او را به احسان به مادر توصیه کرد یا رسالة الحقوق منتسب به امام سجاد را بخوانیم حقوق مادر به گردن فرزند را با اهمیت جلوه می دهد بخاطر اینست که منزلت مادر آنقدر اهمیت دارد که حتی امکان شکرگزاری او بدون کمک و یاری خداوند میسر نیست.
مقام مادر تا جایی پیش می رود که اهلیت در روایات بیان می کنند رضایت یا عدم رضایت مادر می تواند در سعادت یا شقاوت فرزند تاثیر داشته باشد.
چرا اسلام تاکید کرده است؟
بخاطر اینست که مادر در شکل گیری خانواده تاثیر گذار است و نقش اساسی دارد.
اینکه فرزند در جامعه دچار مشکل می شود اول باید دید مادرش چگونه است؟ بعد پدرش بعد دوستانش چون بیشترین وقت برای فرزند به عهده ی مادر است.
حضرت زهرا هم مادر تمام عالم است یکی از مادری کردن های ایشان در چند جاست:
آمد محضر رسول الله از محبت نسبت به حضرت زهرا سوال کرد؟
یا سَلْمَانُ مَنْ أَحَبُّ فَاطِمَة ابْنَتِی فهو فی الجنة معى و من بعضها فهو فی النار» (مجلسى، بحار الأنوار، ج ۲۷ ص ۷۴) ای سلمان هر کس فاطمه را دوست بدارد در بهشت کنار من خواهد بود محبت فاطمه زهراء ما را از جهنم جدا می کند بهشتی می کند.
پیامبر می فرماید محبت این خانم شما را با من محشور خواهد کرد.
مرحوم آیت الله خوانساری حدود نود سالشان بود که از دنیا رفتند. پرسیده بودند که آقا شما شب اول قبر امیدتان به کیست؟ فرموده بود امید من به محبت و ولایت و اشکهایی است که برای حضرت زهراء ریختم
پیامبر به سلمان فرمود هر کس محبت زهراء در دلش باشد در صد جا به دادش می رسم در موقع مردن در قبر در میزان در صراط در محاسبه و قیامت و در جاهای مهم دیگر به کمکش می آیم. بعد فرمود سلمان هر کس فاطمه از او راضی باشد من و خدا از او راضی هستیم.