پایگاه حجت الاسلام سیدمحمدجواد حسینی تبار

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین

مالک یوم الدین

در این آیه وقتی خداوند می خواد خودش رو معرفی کنه می فرماید که من با توجه به اینکه عالم دست منه من رحمان و رحیم یک صفت دیگه خودش رو هم در سوره حمد به ما اعلام می کنه اون تعریفش اینه که آی انسان من پادشاه و مالک و صاحب روز جزام یعنی روز قیامتم.

یوم الدین یکی از اسماء روز قیامت هست که اگر ما بخوایم قیامت رو بشناسیم با اسم های مختلف می شناسیم یکی از اون ها هم یوم الدین هست. 

وقتی که خداوند می خواد بگه که من مالک روز قیامت هستم با مالک بودن ما انسان ها فرق می کنه، فرقش اینه خداوند مالک حقیقیه یعنی شما هر کاری انجام بدید این ملکیت رو نمی تونید از خدا بگیرید نمی تونید خدا رو بگید که شما نمی تونی صاحب باشی اما انسان فرق می کنه انسان می تونه خیلی راحت این اعتبار صاحب بوده رو به یکی دیگه منتقل کنه حالا زمانی که زنده هست یا زمانی که از دنیا رفت اما خداوند اینطور نیست این نکته اول.

نکته ی دوم وقتی که خداوند فرموده مالک یوم الدین یعنی یه هشدار به ما انسان هاست هشدار اینه تا زمانی که شما زنده هستید به فکر قیامت باشید که قیامت وقتی اتفاق بیفته شما می مونید و خدای شما، شما می مونید و اعمال شما.

وقتی خداوند می گه که من مالکم من صاحب اختیار قیامتم همون اول می گوید که آی انسان اگر دنبال شفاعتی باید اول شفاعت منو برای خودت جلب کنی. با چی؟ با اعمالمون. اگر ما تونستیم با اعمالمون شفاعت خدا رو بگیریم شفاعت بقیه هم شامل حال ما می شه. فرمود که شما به فکر قیامت باشید به فکر اعمالتون باشید به فکر طاعت تون باشید به فکر عبادتتون باشید هر عبادتی رو انجام ندید هر طاعتی رو انجام ندید اون طاعت و عبادتی رو انجام بدید که خدا پسنده اگر غیر این باشه هیچ چیزی تو پرونده ما ثبت نمی شه خود خداوند فرموده اگر انسان غیر از اون چیزی که خداوند گفته انجام بده اگر دنبال این باشه که مثلا تو عبادتش غرور باشه یک ذره ریا باشه همین عبادتی که ما انجام می دیم تو پرونده ما ثبت نمی شه خود خداوند فرموده ثبت نمی شه نبود.

انشاالله روز قیامت از شفاعت خداوند بهره مند بشیم از شفاعت پیغمبر و آل پیغمبر بهره مند بشیم 

ان شاالله نور قرآن در زندگی ما نور قرآن در اعمال و رفتار ما


شهرستان نکا-حسینیه اسماعیل آقامحله