پایگاه مجازی حجت الاسلام سیدمحمدجواد حسینی تبار

بایگانی

بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین 

قال علی بن الحسین علیه السلام ثَلاثٌ مَنْ کنَّ فیهِ مِنَ الْمُۆمِنینَ کانَ فی کنَفِ اللّهِ، وَ أظَلَّهُ اللّهُ یَوْمَ الْقِیامَةِ فی ظِلِّ عَرْشِهِ، وَ آمَنَهُ مِنْ فَزَعِ الْیَوْمِ الاْکبَرِ

سه حالت و خصلت در هر یک از مۆمنین باشد در پناه خداوند خواهد بود و روز قیامت در سایه رحمت عرش الهی می باشد و از سختی ها و شداید محشر در امان است.

مَنْ أعْطی النّاسَ مِنْ نَفْسِهِ ما هُوَ سائِلهُم لِنَفْسِهِ، 

اوّل آن که به مردم چیزی را دهد که از آنان برای خویش می خواهد (آنچه برای خود می پسندد را به آنان عطا کند)

عرب بیابان نشینى نزد رسول خدا صلى الله علیه و آله آمد و رکاب شتر آنحضرت را گرفت، در حالى که آنحضرت اراده داشت که به جنگى از جنگها برود. عرض کرد: یا رسول الله؟ علمى را به من بیاموز که بواسطه ى آن داخل بهشت شوم. رسول خدا فرمود:

'مَا أَحْبَبْتَ أَنْ یَأْتِیَهُ النَّاسُ إِلَیْکَ فَأْتِهِ إِلَیْهِمْ وَ مَا کَرِهْتَ أَنْ یَأْتِیَهُ النَّاسُ إِلَیْکَ فَلَا تَأْتِهِ إِلَیْهِمْ'.

'آنطور که دوست دارى مردم با تو رفتار نمایند تو نیز با آنان همانگونه رفتار کن و آنطور که خوش ندارى با تو رفتار نمایند تو هم با آنان بدان گونه رفتار منما'.

بسیاری از مشکلات که در جامعه وجود دارد ناشی از خودخواهی‌های فردی یا قومی است که حضرت در این توصیه فرمودند خودخواه نباشید و فرمودند همان چیزی را که برای خود می‌پسندی به دیگران نیز همان را عطا کن و در نظر بگیر.


و رَجُلٌ لَمْ یَقْدِمْ یَداً وَ رِجْلاً حَتّی یَعْلَمَ أنَّهُ فی طاعَةِ اللّهِ قَدِمَها أوْ فی مَعْصِیَتِهِ

دوّم آن قدم از قدم برندارد تا آنکه بداند آن حرکتش در راه اطاعت خداست یا معصیت و نافرمانی او

مهمترین بخش از بندگی خدا اطاعت از دستورات خداوند است و اصولا پرستش خداوند با اطاعت از دستورات محقق می شود


 وَ رَجُلٌ لَمْ یَعِبْ أخاهُ بِعَیْبٍ حَتّی یَتْرُک ذلک الْعِیْبَ مِنْ نَفْسِهِ

سوّم از برادر مومن خود (به عیبی که در خود نیز دارد) عیب جویی نکند تا آنکه آن عیب را از خودش دور سازد.

یکی از بزرگترین مشکلات اجتماعی غیب جویی از دیگران است که چند اثر خطرناک دارد ۱.بدبینی ایجاد می کند ۲.نفاق را فراوان می کند ۳.اعتماد را کم می کند ۴.اتحاد و همکاری را از بین می برد.

امیرالمومنین در خطبه ای می فرماید اگر کسی گناهی مرتکب شده در مورد عیب این گناه شخص عجله نکنید و عکس العمل نشان مدعید شاید او بخاطر گناهش توبه کند و بخشیده شود و در مورد گناهی که تو انجام دادی فکر نکن ایمن هستی شاید بخاطر آن مجازات شوی.


روضه خصوصی