پایگاه مجازی حجت الاسلام سیدمحمدجواد حسینی تبار

بایگانی

۸ مطلب در فروردين ۱۴۰۴ ثبت شده است

بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین

مالک یوم الدین

در این آیه وقتی خداوند می خواد خودش رو معرفی کنه می فرماید که من با توجه به اینکه عالم دست منه من رحمان و رحیم یک صفت دیگه خودش رو هم در سوره حمد به ما اعلام می کنه اون تعریفش اینه که آی انسان من پادشاه و مالک و صاحب روز جزام یعنی روز قیامتم.

یوم الدین یکی از اسماء روز قیامت هست که اگر ما بخوایم قیامت رو بشناسیم با اسم های مختلف می شناسیم یکی از اون ها هم یوم الدین هست. 

وقتی که خداوند می خواد بگه که من مالک روز قیامت هستم با مالک بودن ما انسان ها فرق می کنه، فرقش اینه خداوند مالک حقیقیه یعنی شما هر کاری انجام بدید این ملکیت رو نمی تونید از خدا بگیرید نمی تونید خدا رو بگید که شما نمی تونی صاحب باشی اما انسان فرق می کنه انسان می تونه خیلی راحت این اعتبار صاحب بوده رو به یکی دیگه منتقل کنه حالا زمانی که زنده هست یا زمانی که از دنیا رفت اما خداوند اینطور نیست این نکته اول.

نکته ی دوم وقتی که خداوند فرموده مالک یوم الدین یعنی یه هشدار به ما انسان هاست هشدار اینه تا زمانی که شما زنده هستید به فکر قیامت باشید که قیامت وقتی اتفاق بیفته شما می مونید و خدای شما، شما می مونید و اعمال شما.

وقتی خداوند می گه که من مالکم من صاحب اختیار قیامتم همون اول می گوید که آی انسان اگر دنبال شفاعتی باید اول شفاعت منو برای خودت جلب کنی. با چی؟ با اعمالمون. اگر ما تونستیم با اعمالمون شفاعت خدا رو بگیریم شفاعت بقیه هم شامل حال ما می شه. فرمود که شما به فکر قیامت باشید به فکر اعمالتون باشید به فکر طاعت تون باشید به فکر عبادتتون باشید هر عبادتی رو انجام ندید هر طاعتی رو انجام ندید اون طاعت و عبادتی رو انجام بدید که خدا پسنده اگر غیر این باشه هیچ چیزی تو پرونده ما ثبت نمی شه خود خداوند فرموده اگر انسان غیر از اون چیزی که خداوند گفته انجام بده اگر دنبال این باشه که مثلا تو عبادتش غرور باشه یک ذره ریا باشه همین عبادتی که ما انجام می دیم تو پرونده ما ثبت نمی شه خود خداوند فرموده ثبت نمی شه نبود.

انشاالله روز قیامت از شفاعت خداوند بهره مند بشیم از شفاعت پیغمبر و آل پیغمبر بهره مند بشیم 

ان شاالله نور قرآن در زندگی ما نور قرآن در اعمال و رفتار ما


شهرستان نکا-حسینیه اسماعیل آقامحله
  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۹ فروردين ۰۴ ، ۲۱:۱۹

تفسیر سوره نور آیه ۵۸
توسط حجت الاسلام و المسلمین حسینی تبار
بسم الله الرحمن الرحیم
یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لِیَسْتَأْذِنْکُمُ الَّذِینَ مَلَکَتْ أَیْمانُکُمْ وَ الَّذِینَ لَمْ یَبْلُغُوا الْحُلُمَ مِنْکُمْ ثَلاثَ مَرَّاتٍ مِنْ قَبْلِ صَلاةِ الْفَجْرِ وَ حِینَ تَضَعُونَ ثِیابَکُمْ مِنَ الظَّهِیرَةِ وَ مِنْ بَعْدِ صَلاةِ الْعِشاءِ ثَلاثُ عَوْراتٍ لَکُمْ لَیْسَ عَلَیْکُمْ وَ لاعَلَیْهِمْ جُناحٌ بَعْدَهُنَّ طَوَّافُونَ عَلَیْکُمْ بَعْضُکُمْ عَلى‏ بَعْضٍ کَذلِکَ یُبَیِّنُ اللَّـهُ لَکُمُ الْآیاتِ وَ اللَّـهُ عَلِیمٌ حَکِیمٌ
نکات:
۱.خانواده وظیفه دارد احکام و مسائل فردی و اجتماعی را در درون و بیرون خانواده رعایت کند
۲.خانواده وظیفه دارد احکام و مسائل فردی و اجتماعی را به فرزندان یاد بدهد
۳.آموزش احکام و مسائل فردی و اجتماعی هم در دوران قبل بلوغ است و هم بعد از بلوغ
۴.یکی از مسائلی که فرزندان قبل از بلوغ باید آموزش ببیند احکام (و مسائل احترام به)حریم خصوصی است که برای ورود به حریم خصوصی والدین و دیگران(حتی مهمانی) باید اجازه بگیرند.
۵.در کنار مسائل شرعی تکلیف ماست آداب و اخلاق را هم به فرزندان یاد بدهیم.

حرم مطهر شهدای گمنام شهرستان نکا

https://instagram.com/malhosseini_ir

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۶ فروردين ۰۴ ، ۲۳:۳۳

۰۱-۲۳: آموزش روخوانی و روانخوانی ویژه نوجوانان و نونهالان

۰۱-۲۴: سخنرانی شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا و وفات حضرت عبدالعظیم

۰۱-۲۵: بیان احکام

۰۱-۲۶: تفسیر سوره نور (در حرم شهدای نکا)

۰۱-۲۷: آموزش روخوانی و روانخوانی ویژه نوجوانان و نونهالان

۰۱-۲۸: تفسیر قرآن-روضه

۰۱-۲۹: -


حسینیه روستای اسماعیل آقامحله

https://malhosseini.blog.ir

https://eitaa.com/malhosseini_ir

https://instagram.com/malhosseini_ir

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۶ فروردين ۰۴ ، ۱۲:۴۴

بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین

امشب مصادف است با شب ۱۵ شوال شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا و وفات حضرت عبدالعظیم حسنی که دقائقی از فضائل این دو بزرگوار بیان می شود.

یکی از چهره ‌های با بصیرت، صاحب قدرت و اهل تشخیص در صدر اسلام حضرت حمزه است که در زمان حیات خود تأثیر زیادی در ترویج اسلام و حمایت از رسول خدا صلی‌الله علیه و آله داشت و بعد از شهادتش لقب سیدالشهدا را از پیامبر می گیرد. 

یکی از خصوصیات حضرت حمزه اینست که شجاعت و نفوذ اوست که وقتی ایمان خود را نسبت به پیامبر اعلام کرد بزرگان قریش متوجه شدند که نمی‌توانند با وجود حضرت حمزه با پیامبر  اسلام مقابله کنند چون آن‌ قدر از نفوذ و شجاعت حضرت حمزه ترس داشتند که در برابر دشمنی ‌های خود با نبی مکرم اسلام عقب ‌نشینی می کردند نقشه ‌ها می کشیدند برنامه ‌ها طرح میدادند برای مقابله با اسلام اما پشیمان می شدند.

اما حضرت عبدالعظیم حسنی ایشان هم عصر با سه امام یعنی امام جواد، امام هادی بوده و چند سالی از کودکی و نوجوانی امام عسکری را درک می کند.

از عظمت عبدالعظیم حسنی همین بس که شیخ صدوق روایتی در کتاب آورده که مردی آمد به محضر امام هادی از ظاهر روایت این پیداست که آن شخص راوی از ایران باشد. امام سوال می پرسند که کجا بودی؟ گفت به زیارت حسین ع رفته بودم. فرمودند اگر قبر عبدالعظیم را که نزد شماست زیارت می کردی، مانند کسی بودی که قبر حسین ع را زیارت کرده است».


حسینیه روستای اسماعیل آقامحله

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۵ فروردين ۰۴ ، ۲۰:۵۳

بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین

اگر انسان اهل قرآن باشد یک آیه در سوره یونس است که من فقط ترجمه بیان می کنم آیات هفت و هشت که خداوند می فرماید بعضی ها هستند که خیلی بی انصافند که حتی من خدا هم از آنها گاهی متنفر می شوم بدم می آید از این ها که دو خصلت دارد
۱.رَضُوا بِالْحَیاةِ الدُّنْیا
خصلت اول فکرشان کوچک است فقط برای دنیاست فقط زرق و برق دنیا را می بیند
۲.الَّذِینَ هُمْ عَنْ آیاتِنا غافِلُونَ
خصلت دوم از نشانه های ما آیات ما غافل می شوند دوست ندارند حقیقت را بفهمند.
هرچه می شنوند هرچه می بینند فکر می کنند درست است هرچه می خوانند فکر می کنند درست است به خودشان زحمت نمی دهند بپرسند فلان مسئله درست است یا نه؟
خدا فرموده من با این جماعت بدم می آید.
این که خدا بدش می آید می دانید یعنی چه؟ یعنی خدا ولشان می کند خدا عذابشان می دهد هلاکشان می کند.
از امام صادق بیان شده حضرت عیسی از روستایی گذشتند دیدن اهل این روستا و پرندگان و چرندگان همه مرده بودند خب این تعجب ندارد مرگ است و سنت خداوند است ولی یک مسئله تعجب داشت وقتی حواریون دیدن تعجب کردند این بود هیچ مرده ای دفن نشده بود.
حضرت عیسی و امام صادق فرمودند اینها به مرگ طبیعی نمردند اینها به عذاب و عصبانیت و خشم خداوند مردند اگر به اجل می مردند حتما دفن می شدند.
از حضرت عیسی خواستند از خداوند حیات و زندگی همه آنها را بخواهد تا این قضیه را بفهمند.
عیسی پیغمبر دعا می کند یکی به امر عیسی پیامبر و لطف خداوند زنده شد سلام کردند حضرت عیسی سوال کردند علت شما چه بود که دچار عذاب شدید؟ عرض کردند:
عباده الطاغوت غیر خدا را می پرستیدند
و حب الدنیا دنیا دوست بودیم
و غفله فی لهو و لعب اهل شادی دنیا بودیم
اینکه انسان در دنیایی زندگی کند خدامحور زندگی نباشد دنبال این باشد حرف حرف خودش باشد یعنی عبادت طاغوت اینکه من می گویم درست است یعنی عبادت طاغوت اهل این باشد که زبان با نگاه با حرکت یکی را از خودش دور کند باعث قهر و دعوا بشود عبادت طاغوت
عبادت الله عکس این است یعنی بگوید ما هر چه می گوییم ما چه باید کنیم هر چه فکر می کنیم عاقلیم ولی در جهل مطلق هستیم و نادانی و الا خداوند ایه واعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرقوا نمی فرمود و الا خداوند ایه و امرهم شوری بینهم را نمی فرمود. بیکار هم نبود

۱۴۰۴-۰۱-۰۲
  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۳ فروردين ۰۴ ، ۱۲:۲۳

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم الحمد الله رب العالمین 

امروز هشتم شوال مصادف با تخریب قبور ائمه و اهل قبور در قبرستان بقیع توسط وهابیت جنایتکار هست این مصیبت رو تسلیت عرض می کنم اول به ساحت امام زمان و شما برادران و خواهران ان شاالله توفیق بشه درک کنیم ظهور امام زمان رو ان شاالله همراه با امام زمان بتونیم گنبد و ضریح و حرمی برای ائمه معصومین در قبرستان بقیع درست کنید یک صلوات بفرست.

 یه تاریخچه از تخریب قبرستان بقیع بگم و یه چند تا نکته که چه عاملی باعث شد این مسئله اتفاق بیفته

 با اینکه امروز روز تخریب قبرستان بقیعه یعنی هشت شوال، فقط برای امروز نبود که وهابیت اومدن قبرستان بقیع رو تخریب کردن ده سال قبلش یعنی دو مرتبه باعث شد که حمله کنن به مدینه و حمله کنند به حرم پیغمبر حمله کنند به قبرستان بقیع و غارت هایی رو در حرم پیغمبرِ من و شما انجام بدن و بعد از آن هم تخریبی ایجاد کنند در قبرستان بقیع.

یعنی یک دهه مدینه من و شما مدینه پیغمبر من و شما مورد هجمه دشمن قرار گرفته یک سال هزار و دویست و بیست و یک هجری قمری و تاریخ دوم سال دوم هشتم شوال هزار و سیصد و چهل و چهار هجری قمری که امروز روز هست.

 اگر ما یک پیشینه داشته باشیم و وهابیت رو بخوایم زیر سوال ببریم نسبت به این مسئله قبل از اینکه تخریب صورت بگیره و حمله کنن به مدینه ما یک تاریخچه ای رو قبلش بگیم چون وهابیت معتقده به اینه که اموات نباید قبر داشته باشن قبرشون به چه صورتِ؟ قبرشون به یک صورتی که اصلا نباید بیاد بالا به این اعتقاد دارن و هر جایی هم که اگر امواتی یک اتاقکی داشته باشه یک حرمی داشته باشه حتی باشه پیغمبر ما معتقدن باید تخریب بشه یعنی کار به جایی رسیده بود که گفتند واجب است به حرم پیغمبر من و شما حمله کنند و حرم پیغمبر من و شما رو هم تخریب کنن چون یکی از احکام شرعی شون بود یکی از فتوا هاشون بود که گفتن وقتی این فتوا صادر شد حکومت عثمانی اون زمان گفت که اگر شما حمله کنید به حرم پیغمبر و به قول معروف یک خشت از حرم پیغمبر جدا بشه ما شما رو قلع و قمع می کنیم ما شما رو نابود می کنیم این مال کی بود این مال تخریب اول بود سال اول.

 اما سال دوم این اتفاق دیگه نیفتاد سال دوم حمله کردن مکه و از مکه حمله کردن به مدینه و مدینه رو در محاصره کامل که حکومتش دست عثمانی ها بود عثمانی ها رو اخراج می کنن از مدینه و بعد از اون شروع می کنن به تخریب بقیع ضریح چهار امام من و شما را غارت می برن حمله می کنن به حرم پیغمبر من و شما هم حرم پیغمبر را غارت می کنند با این اعتقاد.

حالا چرا این اتفاق پیش اومد هدفشون چی بود حرفشون چی بود اگر من یه تاریخی رو بیام پیش بکشم اون تاریخ اگر من بخوام حرفش رو بزنم همه من و شما می دونیم میشناسیم خوارج رو خوارجی که جنگ نهروان را از جنگ صفین برنامه ریزی کردند جدا شدند جنگ نهروان را خوارج راه انداختند برای چی؟ 

برای اینکه امیرالمومنین من و شما رو به شهادت برسونن بعد از اون خلیفه مسلمین اون زمان که معاویه بود به قول خودش خلیفه مسلمین بود دیگه اون زمان این آقا رو هم قرار بود ترور کنن یک بنده خدای دیگه ای هم قرار بود ترور کنه یعنی سه چهار نفر بودند این ها رو ناموفق اما رسیدن به امیرالمومنین من و شما ترور موفق خوارجی که من و شما می شناسیم که در زمان امیرالمومنین اینا خروج کردن اما وقتی من یک مقدار برم عقب تر در زمان پیغمبر این ها بذرپاشی می کنند خوارج بذرپاشی می کنند یا یک روایت از من از پیغمبر بگم روایت اینه پیغمبر اکرم فرمودند که یک زمانی می رسه یک عده میان بیشتر از شما روزه می گیرند بیشتر از شما هم نماز می خوانند اما این ها به ضرر اسلام قدم برمی دارند اینکه پیغمبر پیش بینی کرده بود زمان امیرالمومنین اتفاق می افته مگه اونایی که مقابل امیرالمومنین قرار گرفتن کیا بودن همونایی بودن که نماز شب می خوند همون هایی بودن که قرآن می خوندن حافظ قرآن بودن اهل نماز بودن که پیغمبر فرموده که این ها بیشتر از شما نماز می خونن اینا بیشتر از شما روزه می گیرن یعنی کل سال روزه بودن اینا غیر از ایام حرامش کل سال روزه بودن همش در حال نماز خوندن عبادت کردن بودن این پیش بینی پیغمبره. پیغمبر فرمود اینا یه عده میان که این صفت رو دارند اما مقابل شما قرار می گیرن مقابل دین پیغمبر قرار می گیرن خصوصیتشون چی بود چند تا خصوصیت:

 یه خصوصیت این بود که گفتیم اهل عبادت بودند اهل عبادتی که بدون معرفت که اگر یک مسلمانی می خواست با اینا مسابقه بده به گرد پای خوارج هم نمی رسید به گرد پای خوارج هم نمی رسید اینا اهل عبادت بودن پیغمبر فرمود عبادت اینا باطل این نکته اول 

الان ما می بینیم دیگه خروجی ها رو ما می بینیم این ها دم از سنت پیغمبر می زنن اما اون چیزی که پیغمبر رعایت می کرد این رو رعایت نمی کنن یعنی چی؟ یعنی مقابل عبادت و بندگی پیغمبر قرار گرفتن این نکته ی اول 

خصوصیت دوم این ها از اسلام خودشون رو دور کردن چطور؟ وهابیت متاسفانه متاسفانه متاسفانه اینقدر اهل غرور و تکبره اینه که میگیم تو شیعه های خودمون هم هست اینه که بگیم فقط گردن اونا رو بزنیم سر اونا رو بتراشیم نه سر خودمون هم باید بتراشیم خودمون هم هستیم متحجر مغرور که اگر یکی بیاد حرف بزنه من و شما بیایم یه حرفی از دین بزنیم این رو قبول نمی کنن می گن هر چی ما گفتیم شما قبول کنید نه آن چیزی که دین گفته این ها قبور ائمه من و شما رو تخریب کردن

من دوباره یه تاریخچه برگردم از زمان خلیفه دوم وقتی که تو تاریخشون اومده خلیفه دوم عمر بن خطاب وقتی بیت المقدس رو محاصره کرد و بیت المقدس رو گرفت اینا که میان می گن که هرچی دین گفته بابا حرف خلیفه خودشون رو قبول ندارن چه برسه به حرف پیغمبر من و شما رو. خلیفه دوم وقتی در بیت المقدس نماز خونده بود چند تا شهید در بیت المقدس بود اون زمان چند تا پیغمبر در بیت المقدس بودند در حرمشون نماز خوند در حرمشون زیارت کرد حالا اینا دور برداشتن خودشون و یک مقدار فاصله زدن که بله زیارت اهل قبور حرام است حرم داشتن برای اهل قبور حرام است با اینکه من بخوام سند بیارم الی ماشالله از قرآن می تونم سند بیار این نکته دوم نصیحت می کنیم اهل نصیحت شدن نییتند مغرورند نه اهل نصیحت پذیری اند نه اینکه دوست دارند نصیحت کنند این نکته ی دوم 

خصلت سوم اینکه هر کسی مقابل این ها قرار بگیرد واجب القتله. باشه مسلمان باشه اهل سنت باشه از خودشون ما ببینیم توی زمان حمله داعش به عراق و سوریه چند تا از اهل سنت به شهادت رسیدند الی ماشاالله شیعه بماند اهل سنتی که از خودشون بود اینا به خودشون رحم نمی کنن چه برسه به من و شمای شیعه این ها این تفکر رو دارند این ها این اندیشه رو دارن اندیشه ای که مخالف دینه اندیشه ای که مخالف پیغمبره حالا صبح و شب بیان اینا عبادت کنن صبح و شب بیان اینا نمی دونن کارهای مستحبی و واجب انجام بدن مگه می تونن مورد شفاعت قرار بگیرن قطعا نمی تونن چون معصوم فرموده این ها واجب اللعن این ها واجب اللعن هم پیغمبر فرموده هم معصوم فرمودند 


حسینیه اسماعیل آقامحله
  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۱۸ فروردين ۰۴ ، ۲۰:۲۰

متن سخنرانی مجلس هفتمین روز درگذشت مرحومه کربلائیه زهرا باقری


سلام علیکم و رحمه الله ان شاالله طاعات عبادات از همه من و شما قبول باشه صلوات بفرستید(صلوات جمع) صلوات دوم رو هدیه کنید به پیشگاه مقدس آقا امام زمان سلامتی و تعجیل فرجشون سلامتی طول عمر عزیز رهبرمون عاقبت به خیری خودتون خانواده هاتون جوون های مملکت شادی روح شهدا امام شهدا شهدای این روستا گذشتگان جمع خاصه خواهر بزرگوارمون مرحومه مغفوره شادروان کربلاییه زهرا باقری و همه حقداران سببی یا نسبی این بیت و این جمع هدیه کنید بلند صلوات(صلوات جمع)

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم الحمد الله رب العالمین 

انسان وقتی که از دنیا میره وارد یک زندگی جدید می شه زندگی جدیدش کجاست از قبر تا قیامت حالا می خواد کم توی اون زندگی در جریان باشه یا می خواد میلیون ها سال اون زندگی در جریان باشه اون تنها کسی که می دونه خود خداست چون وقتی از پیغمبر در سوره نبا عم یتسائلون عن النباء العظیم وقتی که پیغمبر از قیامت صحبت می کرد خیلی ها هاج و واج بودن برا خودشون سوال پیش اومد پیغمبر از چی داره صحبت می کنه برای خودشون سوال پیش اومد از پیغمبر سوال کردن شما در رابطه با چی داری صحبت می کنی آیه نازل می شه از حادثه عظیم حادثه ای که از خود پیغمبر سوال کردن که شما این همه از قیامت دارید صحبت می کنید از اتفاقات قیامت دارید صحبت می کنید از اتفاقات بعد از مرگ دارید صحبت می کنید کِی اتفاق می افته فرمودند هیچ کس نمی داند الا خدا 

در سوره نباء و سوره هایی که در رابطه با حوادث قیامت صحبت می کنه حالا کی اتفاق می افته خود خدا می داند خدایی که قادر است هم می تواند انسان را بمیراند هم می تواند انسان را زنده کند.

حضرت موسی وقتی که اومد تبلیغِ خدای من و شما رو پیش فرعون کرد فرعون رو می کنه به حضرت موسی می گه یا موسی همین کاری که خدای شما انجام می ده منم انجام می دم حضرت موسی به فرعون عرض می کنه یا فرعون بسم الله شروع کن فرعون دستور می ده که دو تا زندانی رو بیارن پیشش دو تا زندانی رو می آرن محضر فرعون، فرعون دستور می ده یک زندانی رو گردن بزنن و یک زندانی رو آزاد کنن فرعون رو به موسی یا موسی این کار رو من هم انجام دادم یکی رو کشتم یکی رو زنده نگه داشتن با اینکه هر دو باید می مردند.

حضرت موسی رو کرد به فرعون گفتی یا فرعون حالا اونی که شما دستور دادی گردن بزنی رو زنده کن اگر می توانی اون رو زنده کن کشتن کار همه است انسان هم می تونه خدا هم می تونه تو که ادعای خدایی می کنی این رو انجام بده اما خدای ما این کار رو می کنه.

یا در داستان حضرت ابراهیم که یک روز به خدا عرض می کنه خدایا من می خوام معاد رو ببینم خدا به حضرت ابراهیم می گه آیه قرآنه دیگه یا ابراهیم شما ایمان ندارید به معاد من؟ حضرت ابراهیم گفت خدایا من ایمان دارم می خوام می خوام به یقین برسم  خدا دستور می ده به ابراهیم که چنین کن و چنان کن چنین کن و چنان کن.

همه من و شما این سفری که اومدیم رو باید طی کنیم حالا چقدر نگران بعد از مرگمون هستیم یا نیستیم نمی دانم خودم هستم و خودم هیچ کسی نمی تونه مثل من باشه هیچ کسی هم نمی تونه مثل شما باشه چقدر نگرانم خدا می دونه معصوم هم نگران بعدش بود وقتی آیات قیامت به پیغمبر نازل می شد این از زمان امیرالمومنین بگم عرض کرد وقتی که آیات قیامت رو حضرت زهرای مرضیه می شنید گریه می کرد سوال کردم چرا گریه می کنی فاطمه جان؟ عرض می کنه یا علی من از اتفاقات بعد از قیامت می ترسم که خیلی ها هستند در عذابن خیلی ها هستند در عذاب نیستند من از اون هایی که مشکل دارن می ترسم من از شب قبرم می ترسم که وصیت می کنه علی جان منو که دفنم کردی تا صبح باید بالا سر بالای قبرم باشی برا من قرآن بخونی برای من دعا کنی.

امام سجاد در دعای ابو حمزه ثمالی عباراتی دارد که می فرمود من نگرانم گریه می کنم از تاریکی قبرم گریه می کنم از تنگی قبرم گریه می کنم از فشار قبرم گریه می کنم از سوال نکیر و منکرم با اینکه معصومن اینها هم نگرانن.

حالا مرگ برای ما عادی شده اینقدر تو تشییع جنازه ها رفتیم اینقدر تو مجالس رفتیم اینقدر مرده دیدیم عادی شده برا ما این عادی شدن نگرانی داره. نگرانیش کجاست؟ اونجایی که وقتی وارد قرآن می شیم در سوره نباء خداوند می فرماید که ان یوم الفصل کان میقاتا.

شاید اینجا برای من نگرانی نباشه من دارم می بینم اما وقتی نگران فردای خودم باشم مراقب خودم هستم کدوم فردا؟ فردایی که خداوند در قرآن فرمود روزی که من می مونم و اعمال من اون چیزی که در دنیا کاشتم اون چیزی که در دنیا میکارم. کشاورز وقتی می خواد محصول خوبی بگیره بذر مناسب بیکاره تو زمین خودش بذر نامناسب نمی کاره که بعدا مشکل براش پیش بیاد بعدا ضرر ببینه انسان هم در پرونده اعمالش هم همینطوریه.

پیغمبر اکرم فرمودند ائمه ی دیگه هم فرمودند فرمودند که دنیا مزرعه است مراقب باشید در مزرعه خودمون چی می کاریم که وقتی من مراقب باشم چی می کارم مراقبت کنم از اون کاشته خودم قطع به یقین در قیامت بدون مشکل با پیغمبر آل پیغمبر محشور می شم اما خدای ناکرده در دنیا اعمال من نامناسب باشه اعمال من با مشکل مواجه بشه این خیلی حرفه که در آخرت من می مونم و اعمال خودم. دنیا یه فرقی با قیامت داره اینه وقتی که من اگر در دنیای خودم یک اشتباهی رو انجام بدم مجازات بشم یک نفر پارتی می شه برا من می گه که مثلا جرمش رو کم کنید مثلا فلان کار انجام بدید فلان کار رو انجام بدید وکیل مدافع دارم اما قیامت دیگه این خبرا نیست آیه ی قرآن خداوند فرموده قیامت چند نفر میان شفاعت می کنن انسان رو اونم به ترتیب اولین کسی که شفاعت می کنه خداست. خدا اگر نخواد نه پیغمبرش می تونه شفاعت کنه آیه صریح قرآنه نه پیغمبرش بتونه شفاعت کنه نه معصومین می تونن شفاعت کنن خیلی حرفه.

در قیامت یک تنگه ای هست به نام تنگه مرصاد در سوره نباء هم هست همین مسئله وقتی که اهل قیامت به این تنگه رسیدند به سختی می تونن عبور کنن از این مسئله به سختی می تونه یک شب من بحث اتفاقات بعد از مرگ رو داشتم گفتم اگر انسان در شب اول قبرش بتونه به راحتی بگذره تمام شد در قیامت هم همینه این جا خیلی ها تو این گردنه می مونن اونا کیان؟ اونا اونایی که تو دنیا به خودشون خسارت زدن اونایی که پرونده اعمالشون رو جز خسارت چیز دیگه ای ندیدن آقا امیرالمومنین فرمودند که در خطبه ای در نهج البلاغه فرمودند وقتی که اون اتفاق بیفته در قیامت من بمونم و اعمال خودم ریز و درشت اعمالم مورد محاسبه قرار می گیره ریز و درشت اعمالم آیه ی قرآن در سوره زلزال است این رو بگم تمام و من یعمل مثقال ذره خیرا یره فمن مثقال ذره شرا یره اون چیزی که در دنیا من فکر کنم ارزش نداره تو آخرت ارزش پیدا می کنه بعضی ها فکر می کنن که مثلا خوبی در دنیا انجام دادند چیزی نیست یه خوبیه دیگه یه حسنات یه کمک کردن ساده ست اما همین روز قیامت می تونه انسان رو نجات بده حالا برعکس اگر انسان یه خطایی انجام بده آقا بدتر از اینا انجام دادن همون یه خطا روز قیامت گریبانش رو می گیره اینجا شاید برای ما کوچیک بود طبق این دو تا آیه روز قیامت همه ی این ها بزرگ جلوه داده می شه اون چیزی که من فکرش رو نمی کردم.

ان شاالله عاقبت بخیر زندگی کنیم ان شاالله عاقبت به خیرم از دنیا برویم 

خدا این توفیق رو به ما بده که اعمال صالح انجام بدیم ترازوی اعمال خودمون رو با اعمال صالح پرونده اعمالمون رو با اعمال صالح سنگین می کنیم که اگر وعده داده دیگه خداوند وعده داده معصوم وعده داده اگر انسان در دنیای خودش عمل صالح انجام بده اگر خدای ناکرد یک خطایی هم در پرونده اعمالش باشه به واسطه اون عمل صالح اعمال اون خسارتش جبران می شه خسارت ها از بین می ره خود خداوند فرموده که اگر انسان تا الان گناه انجام داده باشه خطا انجام داده باشه برگرده تمام همه چی از بین می ره برگرده تمام به شرط اینکه ثابت قدم بمونه تو برگشتش یعنی اون اتفاق نیفته دوباره بره سر خونه اول.


۱۲ فروردین ۱۴۰۴
  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۱۶ فروردين ۰۴ ، ۱۷:۵۶

ان شاءالله طاعات و عبادات از همه من و شما قبول باشد برای سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان سلامتی و طول عمر عزیز رهبرمان عاقبت به خیری خودتون خانواده هاتون جوان های مملکت شادی روح شهدا امام شهدا حق داران شهدای این روستا گذشتگان و حق داران خصوصا شادی روح حسین آقای عزیز هدیه کنید بلند صلوات و پیغمبر و آل پیغمیر 

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم الحمدالله رب العالمین و الصلاه و السلام علی وصل الله علی حبیب اله العالمین ابوالقاسم مصطفی محمد علی آله طیبین الطاهرین المعصومین من المنتجبین

چهل روز، چهل شبانه روز از درگذشت حسین آقای عزیز گذشت عرض تسلیت عرض می کنم به پدر بزرگوارشون مادر بزرگوارشون خواهران و همسر مکرشون ان شاالله خداوند حسین آقای عزیز رو با اربابمون اباعبدالله الحسین محشور کنیم ان شاالله صبر به خانواده شون عطا کنند یک صلوات دیگه هدیه بفرمائید

پیغمبر اکرم طبق یک روایتی فرمودند که لا تَزولُ قَدَما عَبْدٍ یَوْمَ الْقیامَةِ حَتّى یُسْاَ لَ عَنْ اَرْبَعٍ وقتی که تمام اهل قیامت در عرصات در صحرای محشر حاضر بشن پیغمبر من و شما فرمودند خداوند چهار سوال ازشون می پرسه قدم به قدم برمی دارند مگر اینکه چهار سوال ازشون پرسیده می شه چون وقت هم گذشت من سعی می کنم روی یک مسئله مانور بدم و در همون یک مسئله صحبت کنم.

پیغمبر اکرم چی فرمودند؟ فرمودند چهار سوال پرسیده می شه من دو تا سوال رو مطرح می کنم از زبان پیغمبر و در رابطه ی با یک مسئله صحبت می کنم. پیغمبر فرمودند عَنْ عُمُرِهِ فیما اَفْناهُ ای انسان یکی از سوالاتی که از شما پرسیده می شه اینه عمرتون رو در چه راهی خرج کردید؟ 

خدا عمر می ده به انسان امکان داره لحظه ای باشه می بینیم زمانی که طفل در رحم مادر هست یک مدتی نفس می کشه و بعد از یک مدت هنوز به جهان خاکی هنوز به دنیای خاکی قدم برنداشت قبض روح می شه بعضی وقتا هم اتفاق می افته به دنیا می آد بعد از یک چند ساعت یا چند دقیقه ای یا چند ثانیه ای مهمان من و شماست مهمان این دنیاست عمرش گرفته می شه بعضی وقت ها خدا عمر بهش میده سی سال چهل سال صد سال دویست سال پونصد سال هزار سال عمر بهش میده یکی از اون سوالات اینه آی انسان خدای من و شما از من و شما سوال می کنه این عمری که من به شما دادم که هدف این عمر این بود قرب الی الله یعنی بیاید سمت من خدا، خدایی بشید زندگیتون رنگ و بوی خدا بگیره شما چکار کردید برا عمرتون؟ این اولین سوال 

دومین سوال پیغمبر فرمودند وَ عَنْ شَبابِهِ فیما اَبْلاهُ ای جوونایی که تو این مجلس نشستن از برادران و خواهران بزرگسالانی که تو مجلس نشستید صحبت من رو دارید گوش میدید اول به خودم و بعد به شما، خدا جوونی ای که به من و شما داده این جوونیمون رو کجا خرج کردید؟ خیلی سوالای مهمیه بعضی وقتا میشنیم صحبت ریش سفیدها و موسفیدها میشنویم چندتا نکته ازشون می گیریم نکات شیرینی به ما میگن چند تا از این نکته ها رو چقدر ما توجه کردیم و تو زندگیمون عمل کردیم؟ که نمی خوام به قال الصادق و قال الباقر برسه نمی خوام بحث روایت پیش بکشم اگر بخوام بحث روایت پیش پیش بکشم اومده محضر امام صادق گفته یابن رسول الله منو نصیحتم کن میخوام حرف های خودمونی بگم اومد محضر امام صادق گفت یابن رسول الله نصیحتم چون اگه من روایت بخوام بگم کوله بار ما سنگین تر می شه یعنی حق به گردن ما می افته چرا؟ امام صادق فرمودند که اگر من به شما نصیحت کنم می دونم شما عمل نمی کنید امام صادق من و شما فرمودند کوله بار شما سنگین می شه کارِتون سنگین تر می شه چون حرفی که من امام می زنم حجت رو بر همه تمام می کنه شما باید عمل کنید.گفت یابن رسول الله شما نصیحتم کنید.

این عمری که من و شما گرفتیم از خداوند عمر امانته چند بار نشستیم پای صحبت بزرگامون که بگیم شما عمری که خدا به شما داده یه چند ساعت و یه چند روز و یه چند سالی که خرج خدا کردید و به اینجا رسیده می گه چند تا نکته به ما بگید این کار رو ما کنیم یا نکنیم. پیغمبر می فرمایند از ما پرسیده می شه در مورد این عمره که قدر این عمره رو بدونی نشه اون زمان که عمر تمام بشه مثل اون بنده خدا عمر تمام بشه هنوز هیچ کاری نکرده. 

بعضی وقت ها اتفاق می افته خدا رحمت کنه بعضی از آقایون رو بعضی از خانم ها رو دیگه عمرشون داره میره شروع می کنند چون خدا فرموده هر زمان که شما شروع کردید من بقیه راه رو به شما نشون میدم من مثال بزنم میرزا جهانگیرخان قشقایی حالا شاید اسمش رو شنیده باشید شایدم نشنیده باشید این آقا چهل سالگی طلبه شد چهل سالگی چهل و خرده ای سالگی طلبه شد کارش چی بود کارش ساز زدن بود یکی از تارهای سازش پاره می شه می خواد بره به شهر یک عارفی رو می بینه یه اهل دلی رو می بینه آی جوون تو کی هستی چه کاره ای؟ گفت من تار زنم تار من پاره شد می خوام برم تا سیم تار خودم رو عوض کنم اون بنده خدا با یک اشاره با یک حرف، زندگیش از این رو به اون رو شد تو چهل و خرده ای سالگی رفت حوزه علمیه درس خوند شد عارف شد مجتهد شد صاحب فتوا خیلی ها نشستن با یه درسش عارف و عالم شدند یا بعضی ها تو سن جوانی خدا رحمت کنه یکی از شهدای رفسنجان رو زیاد علیه السلام نبود من اسمش رو نمی گم فقط خاطراتش رو می خوام بگم که بدونیم عمر بعضی وقتا چطور می شه و چطور باید خرجش کنیم یک راننده ی کامیون این بنده خدا رو عوض می کنه یه شوفر کامیون. دست به هر خلافی زده بود گفت فلانی اگر یه چند ساعت وقتت رو به من بدی با هم بریم جبهه یه نگاه به این شوفر کامیون می کنه می گه که فلانی من کجا جبهه کجا من کجا جنگ کجا من کجا شهید و شهادت کجا من کجا اسلحه به دست گرفتن کجا همین تو شهر خودمون هستم برام بسه اصرار میکنی خب بریم عیب نداره میریم حالا یک صفایی هم می کنیم برمی گردیم سوار کامیون میره سمت جبهه همون جا عوض می شه.

قدر عمر خودمون رو بدونیم تا اینجایی که الان من گفتم یه چند دقیقه تو فکر باشیم تا قبلش من عمرم رو صرف چی کردم خرج چی کردم از همین جا به بعد می خوام خرج چی کنم می خوام صرف چی کنم آیا همونی که قبلا بودم می خوام باشم یا آیا اونی که خدا می خواد؟ تو همین گلزارها و قبرستان ها می بینیم سنگ قبرها رو تاریخ ولادت ها و تاریخ وفات ها رو اکثریت جوونن الان که ما می بینیم اکثریت جوونن چرا چون روایته وقتی که قیامت که بخواد نزدیک بشه جوان میری زیاد می شه جوانی هم دیگه شور و شعف زیاده معلوم نیست چه اتفاقی می افته آیا برمی گرده آیا برنمی گرده مهلتی نیست به خاطر همین پیغمبر فرمودند روز قیامت از جوانی من و شما سوال می کند 

روایته معصوم فرمود مومن باید زرنگ باشه زرنگیش تو چیه زرنگیش اینه همین جایی که من و شما نشستیم یه دو دو تا چهار تا یه چند تا سوال از خودمون از الان می خوایم تو زندگیمون نور ایمان باشه تو زندگیمون برکت باشه خدا باشه ما چکار کنیم؟ فقط دو سه تا اشاره.

اگر انسان بخواد عمرش برکت داشته باشه ببینه عمرش رو صرف چی می خواد کنه بعضی از ماها الان اگر دنیایی بخوایم حرف بزنیم و صحبت کنیم دنیا برکتش تو دو تا چیزه:

یکی برکت رو تو مال ببینه اینکه میگیم روایته حرف من نیست حرف روایت 

یکی برکت رو توی گفتار، توی اعمالش می بینه 

من از این دوتا می خوام خیلی خلاصه صحبت کنم 

بعضی وقتا اگر انسان دنبال برکت باشه برکت رو تو کار دنیایی می بینه تو درآمد دنیایی می بینه یکی درآمدش رو خیلی زیاد یکی هم نه درآمدش کمه اما بزرگواران وقتی که ما این دوتا رو کنار هم بذاریم دچار یک مصیبتن مصیبت چیه؟ مصیبتشون چه کنم چه کنم هم اون کسی که سرمایه دنیایی داره تو چه کنم چه کنمه من چه کار باید انجام بدم همون کسی که درآمد نداره تو چه کنم چه کنمه من چکار کنم یه چیزی دستم بیاد یه چیزی دست خانواده ام بیاد غیر از این چیز دیگه ای نیست من دنیایی دارم صحبت می کنم هنوز به آخرتش نرسیدم و فعلا نمی خوام برسم. 

معصوم فرموده تو دنیا ما به این فکر باشیم که چی می خوایم بکاریم و چگونه میخوایم بکاریم قیامت برگشت با خداست که چطور می خوایم برداشت کنیم.

 اومد پیش پیغمبر، پیغمبر رو می بینه با لباس پاره اولش چی بود؟ اولیش مال دنیا بود پیغمبر رو می بینه با لباس پاره به پیغمبر هدیه می ده دوازده دینار. پیغمبر این دوازده دینار رو می ده به امیرالمومنین یا امیرالمومنین با هم بریم بازار وقت داریم بریم بازار برای خودمون لباس تهیه کنیم چون این بنده خدا دوازده دینار رو به من داده برای اینکه برای خودم لباس بگیرم تو مسیر بازار پیغمبر و امیرالمومنین یک خانمی رو می بینن کنیزه در حال گریه کردن یه گوشه نشسته پیغمبر نزدیک این خانم می شه ازش سوال می کنه گریه برا چیه می گه یا رسول الله صاحب من ارباب من چهار دینار به من داده برای اینکه من برم بازار خرید کنم و برگردم الان این چهار دیناره رو من گمش کردم اگر برگردم منزل صاحبم منو سرزنشم می کنه توبیخم می کنه پیغمبر دستور می ده یا امیرالمومنین از او دوازده دیناره چهار دینارش رو بده به این خانم چهار دینار میدن به این خانم کنیزه خوشحال دعا می کنه وارد بازار می شه یک لباس امیرالمومنین می خرن چهار دینار وقتی که دارن برمی گردن یک فقیری رو دوباره می بینن تو همون بازار آمد محضر پیغمبر آقاجان کمکم کنید من چیزی ندارم تا پیغمبر می بینن این فقیرم بدتر از خود پیغمبره لباسش به امیرالمومنین دستور میده یا امیرالمومنین لباسی که ما گرفتیم رو بده به این بنده خدا. دوباره برمی گردن برای خرید لباس دوباره این کنیزه رو پیغمبر میبینه دوباره یه گوشه نشسته زار زده داره گریه می کنه دوباره پیغمبر سوال می کنه دوباره چی شده من که بهت کمک کرده ام گریه برای چیه کنیز به پیغمبر عرض میکنه یا رسول الله الان زمان گذشته نزدیک شبه اگر من برگردم صاحبم سرزنشم می کنه که چرا دیر اومدی تا الان کجا بودی. 

بعضی وقتا بچه ها که دیر می کنن از این سوالا می پرسیم دیگه کجا بودی و چکار می کردی با کی بودی 

پیغمبر به این خانم عرض می کنه اگر عیبی نداره با هم بریم در منزل صاحب شما من باهاشون صحبت می کنم همراه با پیغمبر این کنیزه می رسن به منزل صاحب این خانم در میزنند صاحب این کنیز را می بینند داستان رو برای این آقا تعریف می کنه پیغمبر.

برای چی من این رو گفتم؟ برای این گفتم که بزرگواران عمری که خدا به من و شما داده زکات عمرمون رو باید من و شما بدیم زکاتش چیه؟ زکاتش اینه عمر من و شما برا خرج خدا بشه نه برا خرج خودمون نه دنبال این باشیم که اسممون رو یه جا سر زبون بیارن بگن حاج آقا رو دیدید که خیلی کمک می کرد بعضی وقتا این اتفاق می افته دیگه من کمک می کنم برای چی برای اینکه اسمم بیاد آقا فلانی کمک کرده این کجا به درد ما می خوره اون بعد از مرگ ما به درد می خوره که خود پیغمبر فرمودند این رو بگم عرضم تمام خود پیغمبر فرمودند زمانی که پرونده اعمال من و شما بسته بشه بعد از قبض روح بعد از مرگ ما هیچ چیز دیگه اضافه نمی شه و هیچ چیزی کم نمی شه خود پیغمبر فرمودند الا سه چیز:

یک صدقه جاریه صدقه جاریه چیه؟ صدقه جاری اینه بعد از مرگ من و شما یه صلوات کوچیک هم بفرستن یه خیرات هم داشته باشن اسم من و شمام سر زبون باشه می شه صدقه جاریه نه اون چیزی که تو دنیا اسم ما می آد غرور برداره خود خدا فرموده حدیثه اگر در دنیا کاری انجام می دادید تو همین دنیای شما تو همین زمانی که زنده بودید اسم شما رو آوردن غرور براتتون داشت پرونده الفاتحه اون عمل الفاتحه یعنی هیچی تو پرونده نیست بذارید برای آخرت پس بدونیم از خودمون از همین الان سوال کنیم این باقی مونده عمرمون سر چی خرج بشه؟ 

عرضم تمام خدا توفیق عاقبت بخیری به همه ما عنایت می کند توفیق بده عاقبت به خیر زندگی کنیم عاقبت به خیر از دنیا بریم عاقبت به خیر با پیغمبر آل پیغمبر محشور بشیم

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۱۴ فروردين ۰۴ ، ۲۰:۴۹